info@provataslaw.gr

2310 270 580

Αρχική // Κατηγορίες Άρθρων // Αθλητικό Δίκαιο

Κατηγορία

Αθλητικό Δίκαιο

Άρθρο 3 Ν. 2725/1999

1. Δεν μπορεί να είναι μέλος αθλητικού σωματείου ή μέλος των οργάνων διοίκησης σωματείου, ένωσης, ομοσπονδίας, επαγγελματικού συνδέσμου ή αθλητικής ανώνυμης εταιρείας ή ειδικός συνεργάτης αυτών, ούτε μπορεί να αναλάβει με οποιονδήποτε τρόπο ή απόφαση των ανωτέρω φορέων οποιαδήποτε αρμοδιότητα ή έργο, ιδίως σχετικά με την εκπροσώπηση, διοίκηση ή διαχείριση του φορέα:

α) Όποιος δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας του.

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε συμπεράσματα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στον αθλητισμό.

Ο κύριος στόχος των συμπερασμάτων είναι να προτείνουν τρόπους με τους οποίους η ΕΕ, τα κράτη μέλη της και το αθλητικό κίνημα μπορούν να συμβάλουν στην εξασφάλιση της ακεραιότητας και της ευγενούς άμιλλας στον αθλητισμό.

τα συμπεράσματα αναγνωρίζεται ότι, αν και η διαφθορά στον αθλητισμό δεν αποτελεί νέο φαινόμενο, δεν υπάρχει συνολική ενωσιακή προσέγγιση όσον αφορά τα μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Αθλητική ομοσπονδία είναι η ανώτατη οργάνωση αθλητικών σωματείων ή αθλητικών ενώσεων (νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου) που καλλιεργούν το ίδιο άθλημα ή κλάδο άθλησης, έχει σκοπό την καλλιέργεια και την ανάπτυξή του σε όλη τη χώρα και λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 και επόμενα του Αστικού Κώδικα.

Το “Bosman ruling” ηχεί σίγουρα ιδιαίτερα γνώριμα στα αυτιά των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων. Είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα και μία από τις λίγες περιπτώσεις όπου ένα δικαστήριο παρεμβαίνει άμεσα σε ποδοσφαιρικά  ζητήματα.

Στα πλαίσια νομικής υποστήριξης των αθλητικών σωματείων αναλαμβάνουμε τη σύσταση και τροποποίηση του καταστατικού τους, τη συμβουλή στη λειτουργία ΔΣ και ΓΣ, θέματα επιχορηγήσεων και χορηγιών, τη συγχώνευση και τη διάλυση, εφόσον αποφασιστεί.

Ίδρυση Αθλητικού Σωματείου

Α. Τo αθλητικό σωματείο είναι νομικό  πρόσωπο.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ.2 του ΓΟΚ/85, προκειμένου να χορηγηθεί από την Πολεοδομία οικοδομική άδεια για την ανέγερση αθλητικής εγκατάστασης, ζητείται η έγκριση της Γ.Γ.Α. για τη λειτουργικότητα της εγκατάστασης. Η Γ.Γ.Α. εφόσον η εγκατάσταση εμπίπτει στις αρμοδιότητες της, μέσω της αρμόδιας Δ/νσης Μελετών χορηγεί την έγκριση αυτή μετά από έλεγχο της μελέτης που καλείται ο ενδιαφερόμενος να υποβάλλει σε δυο αντίγραφα. Αναλυτικότερα ζητούνται :

Εγγραφή στο RSS - Αθλητικό Δίκαιο
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επικοινωνήστε μαζί μας

Όμιλος Νομικών Προβατά Σωκράτη

Our firm has an excellent reputation and is known for providing quality, individualized service and attention to clients needing services. Our team members are specialized in different fields of law. Do not hesitate to contact us and we will redirect you to the most suitable lawyer taking into account the nature of your case.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Όμιλος Νομικών Σωκράτη Προβατά

Μητροπόλεως 44, 54622, Θεσσαλονίκη

2310 270 580

2310 233 821

info@provataslaw.gr

www.provataslaw.gr