info@provataslaw.gr

2310 270 580

Αρχική // Κατηγορίες Άρθρων // Άλλοι Τομείς

Κατηγορία

Άλλοι Τομείς

Μία ενδιαφέρουσα απόφαση αναφορικά με το τεκμήριο αθωότητας και την αστική ευθύνη εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η υπόθεση (Fleischner κατά Γερμανίας) αφορά στην αστική ευθύνη που είχε διαπιστωθεί σε υπόθεση απαγωγής, παρά την προηγούμενη διακοπή της ποινικής διαδικασίας εναντίον του προσφεύγοντα.

Συγκεκριμένα, ο προσφεύγων και τέσσερα ακόμα άτομα, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του, κατηγορήθηκαν για απαγωγή.

Με την τουριστική βιομηχανία να αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, είναι αρκετά πιθανόν να σας έχει γίνει κάποια πρόταση σχετικά με το δικαίωμα χρήσης ενός καταλύματος που βρίσκεται σε παραθαλάσσιο ή ορεινό θέρετρο, για μια ή περισσότερες εβδομάδες.

Πληροφορίες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για ζητήματα που αφορούν στο φόρο διαμονής, όπως ισχύει από 1.1.2018

Με πληροφορίες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Νέα, ενισχυμένα δικαιώματα για 120 εκατομμύρια ταξιδιώτες φέτος το καλοκαίρι

Από την Κυριακή 1 Ιουλίου, οι ταξιδιώτες που κλείνουν πακέτα οργανωμένων διακοπών θα απολαμβάνουν ισχυρότερα καταναλωτικά δικαιώματα.

Τροποποιήσεις σε Κώδικες - Ποινικοποιείται το "Stalking", νέα διάταξη για τον ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων - Αλλαγές στην άσκηση αναίρεσης από τον εισαγγελέα ΑΠ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Νόμος 4531/2018, ο οποίος περιλαμβάνει πολύ σημαντικές διατάξεις για την ποινική νομοθεσία και όχι μόνο.

Ειδικότερα, ο νόμος αφορά:

Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μία από τις πολύ σημαντικές έρευνες για το θέμα βίας κατά των γυναικών και το ισχύον νομοθετικό και νομολογιακό πλαίσιο σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην διαμόρφωση και σύνταξη του τελικού κειμένου συνέβαλε και ο επικεφαλης της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, κ. Πάνος Αλεξανδρής.

Η μελέτη έγινε με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊικού Ιδρύματος Δικηγόρων που είναι ίδρυμα της CCBE.

Προστασία των δικαιωμάτων των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και πρόληψη της δευτερογενούς θυματοποίησης, εκφοβισμού και αντεκδίκησης

Τo Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προωθεί σειρά οργανωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελληνική Αστυνομία για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Όταν πρόκειται για διόρθωση αρχικής εγγραφής με την ένδειξη «αγνώστου ιδιοκτήτη» και ο δικαιούχος επικαλείται ως τίτλο κτήσεως την έκτακτη χρησικτησία, η αγωγή απευθύνεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Άλλοι Τομείς
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επικοινωνήστε μαζί μας

Όμιλος Νομικών Προβατά Σωκράτη

Our firm has an excellent reputation and is known for providing quality, individualized service and attention to clients needing services. Our team members are specialized in different fields of law. Do not hesitate to contact us and we will redirect you to the most suitable lawyer taking into account the nature of your case.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Όμιλος Νομικών Σωκράτη Προβατά

Μητροπόλεως 44, 54622, Θεσσαλονίκη

2310 270 580

2310 233 821

info@provataslaw.gr

www.provataslaw.gr