info@provataslaw.gr

2310 270 580

Αρχική // Νέα // Το διαδίκτυο ως μέσο προώθησης της παιδικής πορνογραφίας
Το διαδίκτυο ως μέσο προώθησης της παιδικής πορνογραφίας

Το διαδίκτυο ως μέσο προώθησης της παιδικής πορνογραφίας

Η παιδική πορνογραφία είχε εμφανιστεί και αποτελούσε ένα ακανθώδες ζήτημα και πριν την εμφάνιση του διαδικτύου. Το διαδίκτυο όμως, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του και του περιβάλλοντος που προσφέρει, αποτέλεσε μέσο για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής πορνογραφίας.

Εκτός από την εύκολη και άμεση πρόσβαση που έχει ο καθένας σε πορνογραφικό υλικό κάθε είδους από κάθε μέρος του πλανήτη, το διαδίκτυο έχει και άλλα χαρακτηριστικά που ευνοούν την ανάπτυξη της παιδική πορνογραφίας. Ο παιδόφιλος με την εγγραφή του σε σελίδες που περιέχουν υλικό παιδικής πορνογραφίας γίνεται μέρος μίας κοινότητας, μπορεί να ανταλλάξει ή να προμηθευτεί υλικό παιδικής πορνογραφίας, να συζητήσει και να μοιραστεί με άλλους τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και γενικά να «νομιμοποιήσει» τις πράξεις του, δηλαδή να μην νιώθει ενοχές ή ότι παρανομεί κατά την διακίνηση ή συλλογή πορνογραφικού υλικού. Αυτή η συναναστροφή με άτομα που έχουν τις ίδιες σεξουαλικές προτιμήσεις και απόψεις του ενισχύει την αυτοπεποίθηση και του δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς.

Επιπλέον, η ανωνυμία που προσφέρει το διαδίκτυο στους χρήστες του, τους επιτρέπει να εκφράσουν τις πιο βαθιές και απόκρυφες σεξουαλικές τους φαντασιώσεις, να δοκιμάσουν καινούργιες σεξουαλικές εμπειρίες μέσα ή εκτός διαδικτυακού χώρου και να αποβάλλουν τις ηθικές τους αντιστάσεις. Η ανωνυμία αυτή δίνει την αίσθηση της παντοδυναμίας, βοηθώντας τους παιδόφιλους να αποβάλλουν τα εσωτερικά τους εμπόδια και να δοκιμάσουν κάθε φορά καινούργιους ρόλους και εμπειρίες, υποδυόμενοι διαφορετικά πρόσωπα.

Στον διαδικτυακό χώρο το κάθε άτομο μπορεί πια όχι μόνο να συλλέξει υλικό παιδικής πορνογραφίας, αλλά και να μιλήσει ζωντανά με ανήλικους ή με ενήλικους που έχουν παιδοφιλικές τάσεις, καθώς και να παρακολουθήσει ζωντανά (on-line) προγράμματα σεξουαλικών δραστηριοτήτων μεταξύ ανηλίκων και ενηλίκων. Ακόμα, ο καθένας μπορεί εύκολα να προμηθεύσει τον διαδικτυακό χώρο με προσωπικό πορνογραφικό υλικό που έχει καταγράψει ο ίδιος μέσα από τις σεξουαλικές του δραστηριότητες. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται παραγωγός, ενώ μπορεί πολύ εύκολα να γίνει και έμπορος, διανέμοντας το πορνογραφικό υλικό που διαθέτει έναντι αμοιβής. Δεν θα πρέπει να αμελείται, εξάλλου, ότι τα κέρδη από την εμπορία υλικού παιδικής πορνογραφίας υπολογίζονται σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ στον τομέα αυτό τα κυκλώματα και οι οργανώσεις που δραστηριοποιούνται είναι αρκετά ισχυρά και οργανωμένα.

Συχνό ερώτημα αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο διακινείται το υλικό παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο και γιατί είναι δύσκολος ο εντοπισμός των κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό. Οι ιστοσελίδες που διαθέτουν υλικό παιδικής πορνογραφίας πολύ σπάνια το διαφημίζουν και το θέτουν σε κοινή θέα, ώστε να είναι προσβάσιμο στον κάθε χρήστη. Συνήθως, οι ιστοσελίδες αυτές προσφέρουν στην δυνατότητα στους χρήστες τους να απευθυνθούν στους διαχειριστές της ιστοσελίδας, με σκοπό οι τελευταίοι να στείλουν στους χρήστες υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω e-mail.

Στις περιπτώσεις αυτές η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω πιστωτικής κάρτας. Με αυτόν τον τρόπο οι ιστοσελίδες φαίνονται προς τα έξω ότι παρέχουν απλώς πορνογραφικό υλικό νόμιμα, ενώ στην πράξη προμηθεύουν τους πελάτες τους με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Το μειονέκτημα είναι ότι ο χρήστης θα πρέπει να γνωρίζει ή να έχει πληροφορηθεί ότι η εν λόγω σελίδα παρέχει υλικό παιδικής πορνογραφίας ώστε να απευθυνθεί στους διαχειριστές της και αυτοί να τον προμηθεύσουν με το υλικό αυτό.

Τα διάφορα chat-rooms, internetrelaychats (IRC) και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπουν την επαφή μεταξύ παιδόφιλων και παιδόφιλων με ανήλικους, διευκολύνοντας την απόκτηση και την ανταλλαγή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Σε πολλά από αυτά τα διαδικτυακά μέρη ο παιδόφιλος αποσκοπεί όχι μόνο στην απόκτηση, συλλογή και ανταλλαγή πορνογραφικού υλικού, αλλά και στην προσωπική επαφή με τον ανήλικο, με σκοπό την τέλεση σεξουαλικών πράξεων. Τέλος, υπάρχουν και ιστοσελίδες που προσφέρουν ζωντανή παρακολούθηση σεξουαλικών δραστηριοτήτων, πολλές φορές μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων. Η καταγραφή της ζωντανής σεξουαλικής δραστηριότητας που προβάλλεται είναι ιδιαίτερα εύκολη και μπορεί να πραγματοποιηθεί από κάθε χρήστη.

 Όμιλος Νομικών Σωκράτη Προβατά

35 χρόνια εμπειρίας στο Ποινικό Δίκαιο

Οι δικηγόροι σας στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επικοινωνήστε μαζί μας

Όμιλος Νομικών Προβατά Σωκράτη

Our firm has an excellent reputation and is known for providing quality, individualized service and attention to clients needing services. Our team members are specialized in different fields of law. Do not hesitate to contact us and we will redirect you to the most suitable lawyer taking into account the nature of your case.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Όμιλος Νομικών Σωκράτη Προβατά

Μητροπόλεως 44, 54622, Θεσσαλονίκη

2310 270 580

2310 233 821

info@provataslaw.gr

www.provataslaw.gr